Att bo på Elfvinggården

Gemensamma lokaler
Elfvinggården har många gemensamma lokaler som får användas av de boende.

Högst upp i hus 2 ligger Elfvinggårdens matsal, restaurangkök och salong med utsikt över hela Stockholm. En av gästlägenheterna hittar du också där, den andra finns i hus 3.

Elfvinggården har också en verkstad, ett textilrum och ett litet gym. Alla tre ligger i längst ned i hus 1 där tvättstugorna finns.

I foajén träffas de boende för att fika och umgås när Systrarnas bod är öppen, men också för att läsa tidningen eller titta på någon utställning i konstskåpet.

Elfvinggårdens park har flera uteplatser och två grillar som får användas av alla som bor i huset.

Elfvinggårdens Grupper
Elfvinggården har många grupper och föreningar som delar intressen och jobbar tillsammans för att skapa ett levande, trivsamt och unikt boende.

Elfvinggårdens hyresgästers Intresseförening. Alla boende är medlemmar i intresseföreningen. Föreningens ändamål är att tillvarata de boendes gemensamma intressen och organisera kollektiv verksamhet. Föreningen främjar den sociala samvaron mellan medlemmarna och stimulerar till aktivt deltagande i föreningens verksamhet.

Samverkansgruppen består av en representant för var och en av husets föreningar och aktivitetsgrupper. Gruppen träffas för att diskutera och samordna gruppernas aktiviteter.

Det finns grupper som organiserar middagar, konstutställningar, filmvisningar, motionsdans, bridge, qigong, bokcirklar och författarbesök. Andra grupper jobbar med Elfvinggårdens intresseförenings arkiv, bokhyllor, ordnar kurser i verkstaden och textilrummet eller dokumenterar aktiviteter i huset med film och foto. Ibland ordnar grupperna utflykter eller andra aktiviteter för de boende.

Systrarnas bod är Elfvinggårdens egen second-handaffär. Affären har oftast öppet en söndag och en vardag i månaden och är då en träffpunkt för husets innevånare och ofta även deras gäster.

Aktiviteter
På Elfvinggården behöver ingen ha tråkigt, aktiviteterna är många:
Middagar, grillkvällar, föredrag, filmvisningar, vernissager, konserter och utflykter. Krattning, en gammal rolig tradition som vi gör varje höst och vår. Vi har också ett eget luciafirande varje år.

Artiklar om att bo på Elfvinggården
Artikel om Elfvinggården av Kerstin Cunelius ur Ordna och Vårda nr 4 2016

Mitti Bromma 8/12 2015, Kollektivhuset för bildade kvinnor firar 75 år, läs

Forsen Bostad Elfvinggården, se bilder och läs

Läs om Elfvinggården i SVD Magasinet 23/5
ladda ner och läs

Nytt liv och nya tag i Elfvinggården
Läs om Elfvinggården i Bo tillsammans! Nyhetsblad från Riksföreningen Kollektivhus NU


Annons